BANK • PEŁNY PODGLĄD
Najmniejszy jadalny ptak świata
Co się je? • ai-rescue-scout
ŹRÓDŁA I DOWODY
8 zapisanych źródełEvidence: — • authority: 72
Size is an important aspect of dinosaur paleontology, of interest to both the general public and professional scientists. Dinosaurs show some of the most extreme variations in size of any land animal group, ranging from the bee hummingbird, weighing just three grams, to the extinct titanosaurs, such as Argentinosaurus and Bruhathkayosaurus, which could weigh as much as 50–130 t (55–143 short tons). The latest evidence suggests that dinosaurs' average size varied through the Triassic, early Jurassic, late Jurassic and Cretaceous periods, and dinosaurs probably only became widespread during the early or mid Jurassic. Predatory theropod dinosaurs, which occupied most terrestrial carnivore nich…
Otwórz źródło ↗Evidence: — • authority: 72
Hummingbirds are birds native to the Americas and comprise the biological family Trochilidae. With approximately 375 species and 113 genera, they occur from Alaska to Tierra del Fuego, but most species are found in Central and South America. As of 2026, 21 hummingbird species are listed as endangered or critically endangered, with about 255 species declining in population. Hummingbirds have varied specialized characteristics to enable rapid, maneuverable flight: exceptional metabolic capacity, adaptations to high altitude, sensitive visual and communication abilities, and long-distance migration in some species. Among all birds, male hummingbirds have the widest diversity of plumage color,…
Otwórz źródło ↗Evidence: — • authority: 72
Mellisuga is a genus of hummingbirds in the family Trochilidae. They are notable for being the first and second smallest bird species in the world. The genus was introduced by the French zoologist Mathurin Jacques Brisson in 1760 with the vervain hummingbird as the type species. The name Mellisuga is a combination of the Latin words mel or mellis, meaning "honey" and sugere, meaning "to suck".
Otwórz źródło ↗Evidence: — • authority: 72
The bee hummingbird, zunzuncito or Helena hummingbird (Mellisuga helenae) is a species of hummingbird, native to the island of Cuba in the Caribbean. It is the smallest known bird. The bee hummingbird feeds on flower nectar and insects.
Otwórz źródło ↗Evidence: — • authority: 88
A FEMALE-LIKE, DEFINITIVE ALTERNATE PLUMAGE IN MALE BEE HUMMINGBIRDS MELLISUGA HELENAE. Adult hummingbirds were formerly thought to undergo only a single prebasic molt per year, but prealternate molts have recently been documented that may or may not include the bright and iridescent feathers of males. I examined 2,738 images of the Bee Hummingbird Mellisuga helenae at the Macaulay Library. Among images of 653 males and 135 females, I documented prealternate molt occurring in adults, during which the iridescent red gorget feathers of males were completely replaced with non-iridescent feathers in July-September and replaced again with iridescent feathers in December-January. Molt of flight f…
Otwórz źródło ↗Evidence: — • authority: 80
Bee Hummingbird (Mellisuga helenae)
Otwórz źródło ↗Evidence: — • authority: 80
Bee Hummingbird (Mellisuga helenae)
Otwórz źródło ↗Evidence: — • authority: 80
Why is the smallest bird so small? High sexual dimorphism in Bee Hummingbird ( <i>Mellisuga helenae</i> )
Otwórz źródło ↗