BANK • PEŁNY PODGLĄD
Pies: Female wolves have been known to travel great distances to regurgitate full meals for their hungry pups
Bezużyteczne Fakty • dogfacts
ŹRÓDŁA I DOWODY
7 zapisanych źródełEvidence: 47 • authority: 92
Do females use their sexual status to gain resource access? Investigating food-for-sex in wolves and dogs.. While food sharing among related individuals can be explained by kin selection, food sharing between unrelated individuals has been more of an evolutionary puzzle. The food-for-sex hypothesis provides an explanation for the occurrence of food sharing among nonkin. However, little is known about the socio-ecological factors that can promote such a commodity exchange. A species mating system is a factor potentially influencing food-for-sex patterns of behavior. Here, we compared wolves, which form pair-bonds, with dogs, which are typically promiscuous in free-ranging contexts, to invest…
Otwórz źródło ↗Evidence: 47 • authority: 92
Breeding displacement in gray wolves (Canis lupus): Three males usurp breeding position and pup rearing from a neighboring pack in Yellowstone National Park.. Gray Wolves (Canis lupus) are territorial, group living carnivores that live in packs typically consisting of a dominant breeding pair and their offspring. Breeding tenures are relatively short and competitive, with vacancies usually occurring following a breeder's death, and are often filled by unrelated immigrants or by relatives of the previous breeder. The frequency and conditions of active breeder displacements are poorly understood. Position changes in the dominance hierarchy are common yet rarely documented in detail. We descri…
Otwórz źródło ↗Evidence: 47 • authority: 72
The coyote (/kaɪ(j)oʊt(i)/, KY-(y)oh-t(ee)) (Canis latrans) is a species of canine also known as the American jackal, prairie wolf, and brush wolf. It is native to North America, and it is smaller than its close relative, the gray wolf, and slightly smaller than the closely related eastern wolf and red wolf. It fills much of the same ecological niche as the golden jackal does in Eurasia, but the coyote is generally larger. The coyote is listed as least concern by the International Union for Conservation of Nature, due to its wide distribution and abundance throughout North America. The species is versatile, able to adapt to and expand into environments modified by humans; urban coyotes are…
Otwórz źródło ↗Evidence: 47 • authority: 72
The wolf (Canis lupus; pl.: wolves), also known as the grey wolf or gray wolf, is a canine native to Eurasia and North America. More than thirty subspecies of Canis lupus have been recognized, including the dog and dingo, though grey wolves, as popularly understood, include only naturally occurring wild subspecies. The wolf is the largest wild extant member of the family Canidae, and is further distinguished from other Canis species by its less pointed ears and muzzle, as well as a shorter torso and a longer tail. The wolf is nonetheless related closely enough to smaller Canis species, such as the coyote and the golden jackal, to produce fertile hybrids with them. The wolf's fur is usually…
Otwórz źródło ↗Evidence: 39 • authority: 80
1839 "I might have been happy ... had I not known the full extent of Lamar's stupidity."
Otwórz źródło ↗Evidence: 39 • authority: 72
The maned wolf (Chrysocyon brachyurus) is a large canine of South America. It is found in Argentina, Brazil, Bolivia, Peru, and Paraguay, and is almost locally extinct in Uruguay. Its markings resemble those of a red fox but it is neither a fox nor a wolf. It is the only species in the genus Chrysocyon (from Greek χρῡσο-κύων [chrúso-kúōn], "golden dog"). The maned wolf's young pups appear to have darker fur than the bronze, grown ones. It is the largest canine in South America, weighing 20–30 kg (44–66 lb) and up to 110 cm (43 in) at the withers. Its slender legs and dense reddish coat give it a distinctive appearance. The maned wolf is a crepuscular and omnivorous animal adapted to the ope…
Otwórz źródło ↗